Toukokuun hyvinvointipaketti

1.5.2021
Posted in Hyvinvointi
1.5.2021 Joogariina

Toukokuussa ihmettelemme täysillä eloon puhkeavaa hengästyttävää vihreyttä ja hengittelemme vapaaseen palleaan. Liikutamme aamujoogassa rankaa sen kaikkiin liikesuuntiin, teemme YinYang-harjoituksen ulkona linnunlaulussa ja annamme hartiajumeille kyytiä!  

Käytämme joogatessa usein hengityksestä energeettistä suuntaa, missä sisäänhengitys on nostattava, energiaa kasvattava, alhaalta ylöspäin kohoava ja uloshengitys puolestaan laskeva. Dynaamisessa joogaharjoituksessa olet ehkä tottunut käyttämään ns. lukkoja eli bandhoja, joilla ohjaamme pranan, elinvoiman, kulkua kehossamme. Stressaantuneena ja jännittyneenä pallea jää kuitenkin helposti jumiin, samoin yksipuoliset hengitystekniikat joogaharjoituksessa voivat johtaa kireään ja kovaan palleaan – joskus pallea jopa ”pullistuu ulos” ja tuntuu rintakehän alla kovana alueena. Usein tiedostamattakin vedämme napaa sisään ja jännitämme vatsan aluetta.

Normaalissa arkihengityksessä palleamme liikkuu vain n. 2 cm verran, kun koko hienossa kapasiteetissaan syvään hengittäen se voi liikkua jopa 10cm! Pallea on paitsi tärkein hengitystämme ohjaava lihas, myös yhteydessä mm. hermostoomme, hormonitoimintaamme, ruuansulatukseen ja verenkiertoomme. Lisäksi kireä pallea ja jänteet, joilla se kiinnittyy luisiin rakenteisiimme, vaikuttaa koko kehoomme ja sen liikkuvuuteen “kiristävästi”. Päästä siis välillä pallea vapaaksi ja anna vatsan pullistua! Toukokuun joogissa tutustumme erilaisiin palleahengitystekniikoihin, jotka ovat myös hyvin rauhoittavia ja parasympaattista hermostoamme aktivoivia. Eli sitä levon ja laskevan sykkeen puolta.

Toukokuun joogapaketista löydät rankaa ja takareisiä liikuttelevan tunnin esim. aamulla tehtäväksi ja 20-minuuttisen taukotunnin, jota varten ei tarvitse vaihtaa joogatrikoita, vaan voit tehdä sen vaikka työpäivän tauolla. Aiemmista tallenteista olen valinnut mukaan kesän 2020 joogapaketista alkukesän luonnossa ja linnunlaulussa kuvatun YinYang-tunnin, jonka voit tehdä täysimittaisena tai vain joko tunnin alun dynaamisen osion tai lopun rauhoittavat asanat. Teemme myös puolituntisen hartiaseutua hyvin lämmittävän ja liikuttavan tunnin sekä tunnin yin-joogan, jossa myös huomioimme pallean seudun.

Olen ohjannut erilaisia yritys- ja harrasteryhmiä säännöllisesti pian kolmen vuoden ajan. Kaikissa ryhmissä on eri-ikäisiä ja -kuntoisia henkilöitä erilaisilla liikuntataustoilla ja olen tottunut mukauttamaan harjoitukset kaikille sopiviksi. Tunnit on suunniteltu kehon liikkuvuuden ylläpitämisen ja työssäjaksamisen näkökulmasta, eikä niille osallistuakseen tarvitse kokea itseään ”joogiksi” tai notkeaksi.

Toukokuun hyvinvointipaketin tunnit sopivat kaikille, mutta erityisesti ne on mietitty kotitoimistotyötä tekevän hyvinvoinnin tueksi ja kehon liikkuvuuden ylläpitämiseksi. Säädä harjoitus aina oman päiväsi voimavarojen ja tuntemusten mukaan. Sama harjoitus voi olla tuntemuksiltaan eri päivinä aivan erilainen.

Toivottavasti toukokuun joogat tuovat energiaa ja jaksamista kesän ja elämän normalisoitumisen odottamiseen!

Toukokuun kotiharjoituspaketti

Joogapaketissa on 5 erilaista hyvinvointia tukevaa harjoitusta. Tunnit voit tehdä toukokuun aikana koska tahansa ja niin monta kertaa kuin haluat.

  • Ranka ja takaketju hereille (33 min)
  • Ulkona kuvattu alkukesän Yin&Yang  (62 min)
  • Herkkua hartioille (28 min)
  • Tauon paikka! (20 min)
  • Keväinen yin (64 min)

Hyvinvointipaketin hinta on 19€. Tunnit ovat käytössäsi heti kuun vaihduttua aina kuun loppuun asti. Voit ostaa ne tutuin tavoin: MobilePay (numeroon 33051), Liikuntaeduin (Smartum, ePassi, Edenred, EazyBreak) tai ostamalla joogamatkan Joogariinan kaupasta.

Toukokuussa voit tilata joogapaketin lisäksi tyylikkään kierrätetyn joogakassin

Yhteishintaan 30€ voit tilata joogapaketin sekä Joogariinan ”Aurinkoa asanaan” -kangaskassin. Kassi on tehty kierrätetystä puuvillasta, se on väriltään kauniin ruosteenpunainen raikkaalla valkoisella painatuksella.

Maksutavat samat kuin yllä, tosin kassia et voi maksaa liikuntaeduin. Lähetä kuitin mukana osoitteesi, niin saat kassin kotiin postitettuna huhtikuun puolivälin jälkeen.