Syksyn yin-jooga

15.9.2022 Joogariina

Syksyn yin-jooga Studio Aallossa

Tervetuloa kiinalaisen lääketieteen 5 elementin ja vuodenajan teoriaan pohjautuville pitkille yin-joogatunneille! Ohjaan tulevan vuoden aikana 5 vuodenajan yin-tuntia Tampereella Studio Aallolla. Kunkin harjoituksen pituus on 2 tuntia.

Syksyn yinin aika on pe 7.10. klo 18:15-20:15. Lue alta lisää ja ilmoittaudu mukaan!

Syklisyys kiinalaisessa lääketieteessä

Yin-joogan ydin ovat kiinalainen lääketiede sekä taolainen filosofia. Niiden johtoajatuksena on luonnon ja vallitsevien olosuhteiden sekä kaiken syklisyyden ymmärtäminen. Sanotaan, että viisas mukautuu luontoon ja ympäristöön ja elää sopusoinnussa luonnon kiertokulun kanssa. Syklisyys voidaan nähdä niin vuodenkierrossa ja vuodenajoissa kuin ihmisen elämän sykleissä.

Syksyn vuodenaika

Syksyn vuodenaika ulottuu kiinalaisessa lääketieteessä syyspäiväntasauksesta aina siihen hetkeen, kun päivä alkaa taasen pidetä, eli talvipäivänseisaukseen. Syksyn vuodenaikaan kuuluu metallielementti. Maaperän mineraalit ja metallit kerätään talteen talveksi, aivan kuin puut varastoivat lehtivihreänsä seuraavaan kasvukauteen. Samalla ihmisten on luontevaa kääntää huomionsa ulkoisista ärsykkeistä enemmän sisäiseen maailmaan ja oman itsen kehittämiseen. Syksyllä luodaan rajat ja rauhoitutaan.

Ihmisen elämässä syksyn voidaan ajatella kuvaavan myöhäisen aikuisuuden ja lähestyvän vanhuuden aikaa. Ruuhkavuodet ovat takanapäin. Energiaa ei riitä enää samalla tavoin kaikkeen eikä kehokaan ei ole enää samassa iskussa kuin nuorena. On aika luopua ja karsia turhasta, keskittyen elämässä siihen, mikä tuo onnea ja tasapainoa.

Syksyn vuodenajan elimet kiinalaisessa lääketieteessä ovat keuhkot ja paksusuoli. Keuhkoilla on hyvin tärkeä rooli kehomme QI:n, elämänvoiman, tasapainossa. Kun keuhkojemme QI on tasapainossa, olemme optimistisia, tasapainossa oman itsemme kanssa, elämänmyönteisiä, rentoja ja empaattisia. Liian heikko QI voi tuoda mukanaan surun, irtipäästämisen vaikeuden sekä hengityselinten sairaudet, yskän ja kuivan ihon. Syksyn myötä keuhkot joutuvat sopeutumaan kylmempään ilmaan. Muista syksyn tullen hengittää hyviä ja syviä hengityksiä!

Jos keuhkot huolehtivat isossa roolissa siitä, miten hengitämme ilmaa sisäämme ja millä tavoin kehomme QI:tä ravitsemme, on paksusuolen tehtävä olla eliminaattori. Aivan kuin kehomme fyysinen jäte poistuu, on paksusuoleen liitetyn syksyn aika myös vanhoista negaatioista ja käsittelemättömistä tunteista ja surusta irtipäästämisen aikaa. Paksusuolen QI:n epätasapaino voi heijastua suun, hampaiden, nenän ja kurkun ongelmina, mutta myös ummetuksena tai ripulina.

Syksyn yin-harjoitus

Joogaamme upeassa Studio Aallossa Tampereella perjantaina 7.10. klo 18:15-20:15. Tunnin hinta on 35€ ja voit maksaa sen

  • MobilePaylla numeroon 33051 (Joogariina)
  • Liikuntaeduin
  • Ostamalla sen verkkokaupastani
Lähetä kuitti maksustasi: riina@joogariina.fi.
Varaa paikkasi tunnille varausjärjestelmäni kautta. Varauksesi muuttuu sitovaksi ti 4.10. Sen jälkeen voit vielä siirtää paikkasi ystävälle, jos estyt tulemasta.
Harjoitus sopii kaikille. Käytämme tunnilla Studio Aallon laadukkaita varusteita.

TERVETULOA!