Tervetuloa Studio Aaltoon!

29.7.2021 Joogariina

Tule joogaamaan kanssani Studio Aaltoon

Studio Aalto sijaitsee Tampereen Lapinniemessä, kylpylän rakennuksessa. Tämä rakkaudella remontoitu, harmoninen hyvinvoinnin tila sijaitsee Tampereen vanhan puuvillakehräämön tiloissa.

Omat viikkotuntini starttaavat heti 2.8. lähtien maanantaisin. Opetan Vinyasa Flowta (17:30-18:45) sekä Yin Tonics -tunteja (19:00-20:30). Tuntikuvaukset löydät alapuolelta. Elokuun loppupuolella tunnit siirtyvät maanantaista tiistai-iltoihin (24.8. lähtien), kun siirrymme syyslukkariin.

Tunneilla huomioidaan ajantasaiset koronasuositukset, turvavälit ja hygienia.

Viikkotuntini Studio Aallossa

Vinyasa Flow

Flow-tunnit ovat viikosta toiseen erilaisia ja usein eri teemojen ympärille rakennettuja. Välillä ne voivat olla pehmeitä, viipyileviä ja tutkailevia – välillä veden tai ilman tavoin virtaavia ja nopeammin liikkuvia. Joskus harjoitus on dynaaminen, voimakas, yksinkertainenkin – välillä se haastaa koreografisesti liikkuen mattoa ristiin rastiin. Joskus ollaan vahvasti jalkojen voiman varassa – joskus käydään jopa testaamassa käsillä keikkumista.

Joka kerta tunti sisältää mielen keskittämisen harjoitukseen erilaisin hengitys- tai meditaatiotekniikoin ja kehon valmistelun lempeämmin liikkein ennen voimakkaampaa harjoitusta. Tunti tehdään hengityksen rytmittämänä. Se sisältää usein erilaisia variaatioita aurinkotervehdyksistä ja erilaisia yhdistelmiä liikkeistä, joista syntyy harjoituksen ”flow”. Tunnin loppua kohden saattaa olla tasapainoharjoituksia, tai teematunneilla ehkä jokin joogaliike, jota kohden tunti johdattaa. Tunti päätetään palauttavin liikkein sekä tietenkin shavasanaan.

Rakennan tunnit niin, että niissä on variaatioita niin vasta-alkajille kuin pidempään jooganneille. Tunnelma on rento ja iloinen, jokainen tekee omaa harjoitustaan.

Yin Tonics

Yin Tonics -tunnit tulevat (kevään tapaan) noudattamaan 3 viikon sykliä, eli kolmena peräkkäisenä viikkona teemme harjoituksen saman teeman ympärillä. Säännöllisestä Yin Tonics -harjoituksesta saat parhaat terveydelliset vaikutukset silloin, kun tunnin teema ei muutu viikosta toiseen. Ehdit näin myös paremmin huomata harjoituksen tuomat kehon, mielen ja terveytesi pienet positiiviset muutokset. Tunnit eivät silti ole toistensa kopiota, vaan niiden sisältö vaihtelee jonkin verran.

2.8.-9.8. joogaamme Hormonien maailmassa. Hormonit-sarja on suunniteltu tukemaan molempien sukupuolten hormonitasapainoa kiinalaisen lääketieteen sekä joogan keinoin. Munuaiset ovat kiinalaisen lääketieteen näkökulmasta naisten kuukautisten, lisääntymisen sekä hormonaalisten muutosten tärkein sisäelin, samoin ne ovat tärkein miehen elinvoiman ja hedelmällisyyden lähde. Munuaisten energia on pohja sille, mitä elintavoillamme joko rakennamme lisää tai käytämme pois. Siksi hormonit-sarjassa keskitymme vahvasti munuaismeridiaaniin ja munuaisiin elimenä sekä niiden tonifiointiin. Erityisesti pohjoisen viileissä säissä on munuaisten sekä alavatsan lämpimänä pitäminen ja suojaaminen tärkeää.

16.8.-31.8. joogaamme Immuniteetti -teeman ympärillä. Immuniteetti Tonic -harjoitus tähtää keho-mielen immuniteetin tasapainottamiseen, keskittyen erityisesti keuhkoihin ja hengitykseen. Keuhkomeridiaanin lisäksi harjoitus keskittyy myös muihin meridiaanilinjoihin, joita käsittelemällä vahvistetaan kehon kokonaisimmuniteettia ulkoisia taudinaiheuttajia vastaan.

7.9.-21.9. teemana on Tunteet. Tunteet Tonic -harjoitus lisää emotionaalista tasapainoa, rauhoittaa mieltä, lievittää stressiä ja kirkastaa ajatustesi kulkua. Ahdistus, suru, huolestuneisuuden kelat, vaikeus rauhoittua ja suru ovat ikiaikaisia tunteita, joiden myrskyissä ihmiset ovat tasapainoilleet läpi vuosituhansien. Jostain syystä intialainen joogaperinne ei juurikaan käsittele tunteita, vaikka tunteet mitä suurimmassa määrin kuuluvat niin joogamatolle kuin ihmisen eloon. Kiinalaisessa lääketieteessä sen sijaan tunteilla on aina ollut selkeä paikkansa: jokaisella sisäelimellä on oma tunteensa, mutta sydän on se, joka tuntee kaikki emootiot. Siksi kaikki tunteet lopulta heijastuvat sydämen hyvinvointiin. Unettomuus, ahdistus, rytmihäiriöt ja sekavuus voivat johtua tunne-elämän epätasapainotilasta.

Tuntien hinnat

  • Kertakäynti 18€ (alennukseen oikeutetut 15€)
  • 5 x kortti 80€ (ale-hinta 70€)
  • 10 x kortti 150€ (ale-hinta 130€)

Alennushintaan oikeutettuja ovat opiskelijat, työttömät, vanhempainvapaalla olevat, eläkeläiset ja vähävaraiset.

Kortin voit ostaa MobilePaylla (numeroon 33051), liikuntaeduin (Smartum, Edenred, ePassi, EazyBreak, toimipaikkana Joogariina) tai verkkokaupastani. Voit maksaa myös studiolla kortilla tai käteisellä. Kortit ovat voimassa 6kk. Studio Aallon tunneilleni voit osallistua myös Studio Aallon 5 ja 10 kerran joogakorteilla.

Kaikki Joogariinan tunnit löydät kotisivuiltani

Ajantasaisen tiedon tunneistani löydät aina kotisivujeni tuntikalenterista, oli kyse sitten tunnista joogastudiolla tai verkossa. Suora linkki varausjärjestelmään tässä. Toteutan mielellään myös yksityistunteja, toiveiden mukaan räätälöiden, lähiopetuksena tai verkossa. Minut tavoitat: riina@joogariina.fi.

Studio Aallon monipuolisen tuntitarjonnan löydät kokonaisuudessaan täältä: www.studioaalto.fi.

Aurinkoa asanaan ja sydämellisesti tervetuloa Studio Aaltoon!