Psoas-workshop rantautuu Studio Aaltoon pe 18.6.

15.6.2021
Posted in Hyvinvointi
15.6.2021 Joogariina

Suosittu Psoas-workshop Studio Aallossa pe 18.6. klo 17-19!

Lonkankoukistajien hyvinvointiin keskittyvän Psoas-workshopin voi sanoa olevan jo jonkinlainen ”kestosuosikki” – ohjaan sen jo 20. kertaa ja moni oppilas on käynyt niissä jo useamman kerran. Eikä ihme, sillä lonkankoukistajat koetaan ikuisuushaasteeksi. Workshopin keskeinen sisältö on sama, mutta mukana on aina myös uusia liikkeitä, joita voit ottaa mukaan myös kotiharjoitteluun.

Tässä oivallinen tapa startata kesäviikonloppu hyvässä ryhdissä ja keventynein askelin! Lue alta lisää ja tule mukaan.

Ainutlaatuinen silta, joka yhdistää ylä-, keski- ja alavartalomme

Psoas eli lonkankoukistaja vaikuttaa kehoomme ja sen hyvinvointiin monin eri tavoin. Lonkankoukistaja matkaa rintarangasta alaspäin lannerangan molemmin puolin, kulkien lantion yli ja kiinnittyen reisiluun yläpäähän. Se onkin ainutlaatuinen silta rintarangasta jalkoihin – viestinviejä ylä- ja alakehomme välillä. Hyvinvoiva psoas on rento, mutta vahva, ja se kulkee lähellä selkärankaa, tuoden ”nosteen” ryhtiin ja tukien kehomme rakennuspalikoita mahdollisimman suoraan linjaan.

Liiasta istumisesta ja voimakkaasta treenistä ilman riittävää kehonhuoltoa lonkankoukistajat jumittavat. Se vaikuttaa ryhtiimme, tuo alaselkään ylimääräistä notkoa, lyhentää kävelyaskelta ja jopa hengitystämme. Myös monet mielemme solmuista, stressistä ja piilotetuista tunteista varastoituvat lonkankoukistajien alueelle. Onhan kyseessä lihas, joka ensimmäisenä aktivoituu, kun koemme uhkaa ja tarvetta paeta.

Workshopissa teemme joogan lisäksi toiminnallisia harjoitteita

Tässä workshopissa käymme ensin läpi kehomme anatomiaa ja lonkankoukistajien moninaista roolia. Teemme niin lonkankoukistajia avaavaa kuin ennen kaikkea voimistavaa joogaa sekä myös useita toiminnallisia liikkeitä. Toiminnalliset harjoitteet ovat yhtä aikaa hermottavia, vahvistavia ja avaavia harjoituksia, jotka toivottavasti jäävät osaksi myös kehosi säännöllistä huoltoa. Saat mukaasi myös muutaman sivun infopaketin aiheesta.

Tunnin päätteeksi teemme rentoutuksen koko keholle, erityisesti lonkankoukistajiin kohdistuen. Workshopista poistut suoraselkäisenä, askel pidempänä ja mieli keveämpänä. Se sopii kaikille perusterveille ja -kuntoisille. Osa harjoitteista on (tarkoituksellakin) raskaita, mutta teet kaiken kehoasi kuunnellen. On aina parempi tehdä 1 hyvä toisto, kuin 5 huonoa.

Workshop sopii kaikille perusterveille, etkä tarvitse aiempaa joogataustaa, mutta pidempäänkin joogannut voi löytää matolleen uusia ahaa-elämyksiä. Konsultoithan aina ensin lääkäriäsi, jos vähänkään epäilet kurssin soveltuvuutta sinulle. Lonkankoukistajien ja niitä tukevien lihasten harjoittaminen tuo usein apuja selkävaivoihin, esim. mutta akuuteista tai kroonistuneista alaselkä- tai SI-nivelalueen vaivoista kärsiville suosittelen kurssia vain ammattilaisen konsultoinnin kautta.

Ilmoittaudu mukaan!

Ilmoittaudu mukaan tästä linkistä. Huomioithan, että ilmoittautumisesi on sitova. Voit peruuttaa sairauslomatodistusta vastaan tai myös antaa paikkasi jollekin toiselle.

Workshopin hinta on 35€. Sen voit maksaa joko:

– MobilePay numeroon 33051
– Liikuntaetuudet (Smartumpay, ePassi, EazyBreak mobiili tai Edenred mobiilimaksu, käyttöpaikka Joogariina)
Joogariinan kaupasta

PALAUTTEITA EDELLISISTÄ KURSSEISTA:

  • ”Tuntuu että pömppis on jo vetäytynyt kohti selkärankaa, ws oli juuri sitä mitä tarvitsinkin!”
  • ”Oli tosi kiva ja hyödyllinen harjoitus! Varmasti tulee vielä jatkossa lisää ahaa-elämyksiä. Nyt ainakin hoksasin, että mun takareidet on just lonkankoukistajien takia aina kireät.”
  • ”Just hyvä pääsiäisen perehdytys, notkoselkään taipuvaisena plus ajoittaisina alaselkäongelmina tämä voi olla jotain mitä en ole ennen osannut ajatellakaan, eli hyvä juttu!”
  • ”It was perfect! Just mitä tarvitsin!”
  • ”Pari tuntia meni äsken sukkelaan kahden vikan videon kanssa – toki lämmittelyt alle kanssa!”
  • ”Oivallinen setti, johon palaan vielä uudestaan! Psoas ja iliacus kiittävät!”
  • ”Tämä tuli niin tarpeeseen ja koin monta ahaa-elämystä. Tulen ottamaan oppeja jokapäiväiseen käyttöön.”
  • ”Voimassa ja dynaamisuudessa oli muutama varsin mehukas liike. Jää ehdottomasti omaan ohjelmaan käyttöön.”
  • ”Kolahti hienosti sun ohjeet täydennyksenä (oheiseen videoon). Lopussa tulee hengitysharjoitus, jota en osannut tehdä ennen kuin selitit et maha tulee sisään psoaksen pidennyksen seurauksena eikä jännittämällä syviä vatsalihaksia. Samaa kait yrittää tyyppi videolla selittää, mutta ei ihan ole terminologiaa kiinal. lääketieteessä (perna pitäisi liittää keuhkoihin?) meille länsimaalaisille.”

 

Kuva: Shutterstock