Loppukesän yin-jooga

7.8.2022 Joogariina

Loppukesän yin-jooga Studio Aallossa

Tervetuloa kiinalaisen lääketieteen 5 elementin ja vuodenajan teoriaan pohjautuville pitkille yin-joogatunneille! Ohjaan tulevan vuoden aikana 5 vuodenajan yin-tuntia Tampereella Studio Aallolla. Kunkin harjoituksen pituus on 2 tuntia.
Aloitamme loppukesän yinillä su 28.8. klo 16-18. Lue alta lisää ja ilmoittaudu mukaan!

Syklisyys kiinalaisessa lääketieteessä

Yin-joogan ydin ovat kiinalainen lääketiede sekä taolainen filosofia. Niiden johtoajatuksena on luonnon ja vallitsevien olosuhteiden sekä kaiken syklisyyden ymmärtäminen. Sanotaan, että viisas mukautuu luontoon ja ympäristöön ja elää sopusoinnussa luonnon kiertokulun kanssa. Syklisyys voidaan nähdä niin vuodenkierrossa ja vuodenajoissa kuin ihmisen elämän sykleissä.

Loppukesän vuodenaika

Loppukesä on aikaa, jolloin kesän roihuavat ja ylöspäin pyrkivät tulienergiat lähtevät laskeutumaan alaspäin ja maadottumaan. Ihmisen elämässä loppukesän voidaan ajatella kuvaavan aikuisuuden ja lähestyvän keski-iän aikaa. Nuoruuden huolettomien seikkailujen aika on jäänyt jo taakse ja on varmempi näkymä ja tunne siitä, millainen on itselle vakaa ja hyvä elämä ja mitä tietoisia valintoja sen eteen tekee. Moni meistä kokee jo oppineensa jotain eletystä elämästä, on tehnyt arvovalintoja ja tietyllä tapaa ”elää omannäköistä elämää”. Omia valintoja ei ehkä ole tarpeen enää heijastaa niin paljon muiden ihmisten kautta, rohkeus on kasvanut ja on helpompaa seisoa juurevasti omien päätöstensä takana. Kävellä paljain jaloin ja pystypäin, jalat lämmintä loppukesän maaperää vasten.

Loppukesää hallitsee juurruttava ja turvallinen maaelementti ja sen meridiaanilinjat ovat perna ja mahalaukku. Huomio on siis vatsassa ja tasapainoisessa ruuansulatuksessa, mutta niitä tarvitaan myös ruuhkavuosien mukanaan tuomien elämän haasteiden ja tunteiden sulatteluun. Loppukesään kuuluu kehollisten rutiinien palauttaminen epäsäännöllisen kesäelon jälkeen. Se on lempeä siirtymä kohti myöhemmin koittavaa syksyä, itsensä hellimisen ja seesteisten loppukesäisten hetkien nauttimisen aikaa. Loppukesän vuodenaika vallitsee elokuun uudestakuusta aina syyspäiväntasaukseen asti.

Loppukesän yin-harjoitus

Joogaamme upeassa Studio Aallossa Tampereella sunnuntaina 28.8. klo 16-18. Tunnin hinta on 35€ ja voit maksaa sen

  • MobilePaylla numeroon 33051 (Joogariina)
  • Liikuntaeduin
  • Ostamalla sen verkkokaupastani
Lähetä kuitti maksustasi: riina@joogariina.fi.
Varaa paikkasi tunnille varausjärjestelmäni kautta. Varauksesi muuttuu sitovaksi ke 24.8. Sen jälkeen voit vielä siirtää paikkasi ystävälle, jos estyt tulemasta.
Harjoitus sopii kaikille. Käytämme tunnilla Studio Aallon laadukkaita varusteita.

TERVETULOA!