Loppukesän Yin-harjoitus

21.9.2020
Posted in Joogatunnit
21.9.2020 Joogariina

Kiinalaisessa lääketieteessä tunnetaan 5 vuodenaikaa ja elementtiä, joista loppukesän aika ulottuu elokuun uudesta kuusta aina syyspäiväntasaukseen.

Loppukesän aurinko lämmittää vielä päivisin, mutta samalla maadoitumme kesän vahvoista tulen energioista lähestyvää syksyä kohden.
Kiinalaisen lääketieteen mukaan elämmekin loppukesän vuodenaikaa, jota hallitsee maaelementti. Juurtuminen ja kehollisten rutiinien palauttaminen epäsäännöllisen kesäelon jälkeen kuuluu oleellisena loppukesän vuodenaikaan. Se on lempeä siirtymä kohti myöhemmin koittavaa syksyä. Loppukesän vuodenaika vallitsee elokuun uudestakuusta aina syyspäivän tasaukseen eli reilun kuukauden ajan.
Kuvasin loppukesän Näsijärvi-maisemissa tallenteeksi loppukesän meridiaaniparin pernan (+haiman) sekä vatsalaukun meridiaaneihin keskittyvän harjoituksen.

Loppukesän vuodenaika on maadottumisen ja kehollisten rutiinien palauttamisen aikaa. 

Tunti on julkaistu tiistaina 18.8. (uusikuu to 20.8.) ja se on käytössäsi ja vapaasti toistettavissa aina sunnuntai-iltaan 27.9. (syyspäiväntasaus on tänä vuonna 22.9.). Harjoituksen pituus on 75 minuuttia ja sen hinta on 8€ (sis. alv 24%).

Voit lunastaa yin-matkan itsellesi:
– MobilePay-maksu numeroon 33051 (Joogariina)
– Holvin verkkokaupasta: https://holvi.com/shop/joogariina/
– mobiililiikuntaeduin (Smartum, ePassi, EazyBreak, Edenred), maksu toimipaikkaan Joogariina
Jos maksat MobilePaylla tai liikuntaeduin, laitathan kuitin joko 040-8444235 tai riina@joogariina.fi, niin lähetän sinulle linkin tunnille. Holvi-ostoksista saan suoraan tiedon ja saat harjoituksen paluupostina.

Yin-jooga on matka kehon hiljaisten viestien äärelle.

Yin-jooga sopii kaikille. Se on joogaharjoitus, jossa kehon ja mielen annetaan levähtää. Jooga-asennot ovat lempeitä ja tärkeintä on löytää hengitys ja rentoutuminen kussakin asanassa, joissa viivytään useita minuutteja. Rentouden kautta kohdistetaan lempeää painetta kehon meridiaaneille ja palautetaan liikkuvuutta kehon sidekudoksiin, jotka iän ja yksipuolisen liikunnan myötä kuivuvat ja rajoittavat liikelaajuuksiamme. Yin-jooga on matka kehon hiljaisten viestien äärelle.