Katarina loihtii herkut joogapiknikille 28.5.

19.5.2021 Joogariina

Katarina Furstenborgin intohimo on luovalla otteella valmistettu laadukas vegaaniruoka. Katarina hyödyntää niitä raaka-aineita, mitä kulloinkin löytyy tuoreena ja lähellä tuotettuna ja myös visuaalisuus näkyy vahvasti hänen annoksissaan.

Katarinan värikkäistä herkuista saamme nauttia joogapiknikillä 28.5. Haagan Kauppalanpuistossa. Lue alta lisää Katarinan ruokaideologiasta ja piknik-herkuistamme ja ilmoittaudu mukaan!

Katarina

Olen oman elämäni vegaanikokki, jonka lähitulevaisuuden unelmat ovat omien ruokatuotteiden valmistamisessa ja myymisessä. Luovuus on aina ollut elämässäni jollain tavalla läsnä ja lähtökohtana myös terveellisiä sekä ravintorikkaita ruokia intuitiivisesti kehitellessäni. Olen esteetikko, joka saa mielihyvää kauniista värikkäistä asioista. Koen myös osan ruokanautinnosta ja elämyksestä syntyvän ruoka-annoksessa olevista väriyhdistelmistä, jotka jo itsessään ovat taideteos. (Tämänkin artikkelin kuvat ovat Katarinan annoksista, nam!)

Intohimo terveellisen ruoan valmistamiseen on ollut pitkään läsnä elämässäni. Käännekohtana pidän kuitenkin kuuden vuoden takaista osallistumistani taivaalliseen joogaretriittiin Espanjassa, jossa ravintorikas vegaaninen ruokavalio oli osa retriittiin osallistuneiden joogien kokonaisvaltaista hyvinvointia. Tämän jälkeen kokkaustyylini suunta muuttui kohti vegaanisia, gluteenittomia ja ilman valkoista sokeria valmistettuja ruoka-annoksia.

Uskon tasapainoisen elämän tavoitteluun, jolloin mieli ja keho voivat kaikista parhaiten. Ruoka on ihmisen kehon polttoaine, joka vaikuttaa suoranaisesti kehon fyysiseen suorituskykyyn ja vahvasti myös mielentilaan. Tasapainoiseen elämään kuuluu toki monta osa-aluetta, joita pitäisi hallita. Onneksi saamme elää tässä ja nyt sekä oppia joka päivä lisää siitä, mitkä komponentit ovat osa omaa henkilökohtaista tasapainoista elämäämme.

Tällä hetkellä elämme keskellä ruokavallankumousta ja missioni on todistaa ruokakonseptini välityksellä, että vegaaninen, gluteeniton ja ilman valkoista sokeria valmistettu ruoka on herkullista ja sitä nauttimalla kehon ja mielen valtaa hyvän olon tunne. Löydät minut instagram-tililtä @veganbymusi

Ruoka

Raaka-aineiden puhtaus ja alkuperä ovat vahva osa ruokakonseptiani. Pyrin käyttämään mahdollisimman paljon luomua ja suomalaisia raaka-aineita annoksissani. Raaka-ainehankinnat perustuvat myös sesonkiruoka-aineisiin, mikä takaa ruokien tuoreuden. Annoksissani on raakaruoan vivahteita. Näin ravintoarvot säilyvät ruoissa, joita yhdistän kuumentamalla valmistettuihin komponentteihin.

Lisäksi boostaan annoksiani myös superfoodeilla, joilla on selviä terveysvaikutuksia. Kun valmistan esimerkiksi peston, lisään siihen yrttien, öljyn, cashewpähkinöiden, sitruunan ja valkosipulin lisäksi myös esimerkiksi kuusenkerkkää, spiruliinaa ja ravintohiivaa, minkä ansiosta lopputuloksesta muodostuu mieletön vitamiinipommi.

Ruokaideologiani tukee kestävää kehitystä sekä alhaista hiilijalanjälkeä ja käytän ruoka-annoksissani kierrätysystävällisiä pakkauksia. Ilmastokriisin ratkaiseminen ei ole mikään helppo rasti, mutta henkilökohtaisten ruokavalintojen kautta voi kuitenkin vaikuttaa suurempaan kokonaisuuteen pidemmällä tähtäimellä.

Piknik-eväät 28.5.

Raakalasagne on yksi kesän suosikkiannoksistani! Siinä yhdistyvät sesongin maukkaat kurkut ja tomaatit pesto- ja cashew-juustokastikkeisiin joista muodostuu suussasulava ja ravintorikas kokonaisuus.

Raparperi kuuluu vahvasti alkukesän ruoka-antimiin. Kirpsakan raparperihillon makuparina toimii loistavasti kinuskinen raakakakku mulperimarjoineen. Tämän raakakakun raparperihillo on valmistettu kuumentamalla, joten se ei ole raakaruokavalion inspiroimaa. Yhdistelmä oli vaan niin houkutteleva että sitä oli pakko kokeilla!

Joogapiknikin annokseesi kuuluu myös rapea ja maistuva siemennäkkäri hernehummuksella.

Lue lisää 28.5. joogapiknikistä ja ilmoittaudu mukaan! Muutama paikka on vielä vapaana: Joogapiknik Kauppalanpuistossa