Jooga itsenäisyydelle

30.11.2022 Joogariina

Mitä itsenäisyys sinulle merkitsee?

Itsenäisyyden voi kokea monella tapaa. Itsenäisyys on sitä, että on rajat, joiden sisällä saa elää vapaasti itseään toteuttaen ja omanlaistaan elämää. Rajat voivat olla niin fyysiset kuin henkiset. Rajat voivat erottaa meidät haitallisista ihmissuhteista ja joskus rajoja on tarpeen vetää myös omille ajatuksilleen. Psyyken hyvinvoinnilla on suora yhteys myös kehomme hyvinvointiin ja jumiin jääneet ajatuskelat voivat johtaa kehomme sairastumiseen.

Itsenäisyys on sitä, että meillä on vapaus ja valta valita, mitä elämässämme teemme ja mihin käytämme energiamme. Itsenäisyys ei synny itsestään, se löytyy elämänkokemusten ja kasvun kautta. Nuoret aikuistuvat ja itsenäistyvät ja aikuisinakin kasvamme pois joistain ihmissuhteista, toisaalta solmien uusia.

Kaikkia rajoja emme voi itse määritellä. Olemme syntyneet tiettyyn maahan, jossa vallitsevat tietyt lait ja normit – osa kirjoitettuja, osa näkymättömiä, mutta yhtä lailla todellisia. Joskus omat rajat vaativat puolustautumista. Itsenäinen ihminen ymmärtää myös, että joskus rauhan ja sopusoinnun säilymiseksi voi olla viisaampaa perääntyä ja olla sanomatta viimeistä sanaa. Joskus myötätunto myös niitä kohtaan, keiden kanssa koemme olevamme rajan eri puolella, on paras puolustus.

Jooga itsenäisyydelle

Tällä itsenäisyyspäivän yin-yang -tunnilla herätetään sisäisen soturin voima, ravistellaan turhat vanhat kaunat ja mietitään itsenäisyyttä ja rajoja myös kiinalaisen lääketieteen kautta.
Herättelemme itsemme harjoitukseen pranayaman kautta, teemme vahvan dynaamisen harjoituksen ja maadoitumme yin-joogan asanoihin. Päätämme harjoituksen sydämen ja myötätunnon meditaatioon, jonka ulotamme kaikkia luomakunnan olentoja kohtaan.

Tule mukaan!

Joogaamme Studio Aallossa Tampereella tiistaina 6.12. klo 12-14.

Tunnin hinta on 35€ ja voit maksaa sen

  • MobilePaylla numeroon 33051 (Joogariina)
  • Liikuntaeduin
  • Ostamalla sen verkkokaupastani
Lähetä kuitti maksustasi: riina@joogariina.fi.
Varaa paikkasi tunnille varausjärjestelmäni kautta. Varauksesi on sitova, mutta voit siirtää paikkasi ystävälle, jos estyt tulemasta.
Jos sinulla on mitään kysymyksiä, olethan rohkeasti yhteydessä: riina@joogariina.fi.

Tervetuloa!