Yin Tonics – Hormonit Tonic

6.3.2021 Joogariina

Yin Tonics -harjoitus tonifioi, eli vahvistaa ja tukee keho-mielen vireystilaa

Yin Tonics on yin-joogaa, jonka eri sarjat tonifioivat eli vahvistavat keho-mieltä kiinalaisen lääketieteen ja joogan opein. Jokaisella sarjalla on nimensä mukainen, erityinen vaikuttava tavoitteensa. Sarjat ovat kokonaisuuksia, jotka on suunniteltu aina kyseisen sarjan teemaa vahvistaen ja tasapainottaen. Sarjoilla voidaankin siis sanoa olevan hoidollisia ja terveydellisiä vaikutuksia.

Tunti yhdistää kiinalaisen lääketieteen ja joogan viisausperinteet, yin-asanat ja keskittymisharjoitteet, meridiaaniopin, akupistekäsittelyn sekä guasha-kampauksen.

Hormonit-sarja on suunniteltu tukemaan molempien sukupuolten hormonitasapainoa kiinalaisen lääketieteen sekä joogan keinoin

Hormonit Tonic -harjoitus sopii niin naisille kuin miehillekin. Se on suunniteltu tukemaan molempien sukupuolten hormonitasapainoa kiinalaisen lääketieteen sekä joogan keinoin. Munuaiset ovat kiinalaisen lääketieteen näkökulmasta naisten kuukautisten, lisääntymisen sekä hormonaalisten muutosten tärkein sisäelin, samoin ne ovat tärkein miehen elinvoiman ja hedelmällisyyden lähde. Munuaisten energia on pohja sille, mitä elintavoillamme joko rakennamme lisää tai käytämme pois. Siksi hormonit-sarjassa keskitymme vahvasti munuaismeridiaaniin ja munuaisiin elimenä sekä niiden tonifiointiin. Erityisesti pohjoisen viileissä säissä on munuaisten sekä alavatsan lämpimänä pitäminen ja suojaaminen tärkeää.

Toinen vahvasti erityisesti kuukautiskiertoon vaikuttava sisäelin on maksa, koska se tallettaa veren ja liikuttaa qi:tä sekä verta ja säätelee kierrossa olevan veren määrää. Veren vähyys ja veren kierron estyminen ovat usein gynekologisten ongelmien syynä. Hormonit-sarjassa toinen tonifioitava sisäelin onkin maksa.

Lisäksi sarjassa liikutaan ns. ”extra-meridiaanien” parissa. Chong mai -meridiaania kutsutaan ”veren mereksi”, joka mm. säätelee kohdussa olevan veren määrää, joten sen yhteys kuukautiskiertoon on hyvin selkeä. Samoin Ren mai -meridiaani liittyy kohtuun sekä lisääntymiselimiin, ollen yhteydessä myös mm. raskauteen, synnytykseen sekä maidon tuotantoon.

Kärsitkö kuukautis- tai vaihdevuosioireista tai urologisista vaivoista? Nouseeko stressihormonit pintaan ja estää tasapainoisen hormonitoiminnan? Tule testaamaan luomuhoitoa joogamatolla!

Hormonit-sarja sopii naisille, jotka haluavat ylläpitää tasapainoista kuukautiskiertoa tai helpottaa kuukautisoireita. Se sopii myös naisille, joilla on haasteita hedelmällisyyden tai vaihdevuosien kanssa. Yhtä lailla sarja sopii miesten urologisten vaivojen ehkäisyyn, sillä siinä keskitytään myös eturauhasen ja virtsateiden alueen huoltoon, niin kehollisesta kuin qin virtauksen näkökulmasta. Erityisesti sarja vaikuttaa miehillä myös yleiseen elinvoimaan.

Mitään varsinaista ”vaivaa” ei myöskään tarvitse olla tai tuntea, vaan hormonit-sarja sopii myös yleisesti kehon ja mielen hormonaalisen toiminnan tasapainoittamiseen. Tervetuloa mukaan!

Ilmoittaudu tunneilleni Slottin kautta.