Tervetuloa helmiretriitille 5.-6.2.2022

30.11.2021 Joogariina

Vuoden alussa teemme usein juhlallisia lupauksia terveellisestä elämästä ja tapojemme parantamisesta monella saralla, niin suhteessa itseemme kuin lähimmäisiin. Tammikuun edetessä monet lupauksista jäävät kuitenkin jo unohduksiin.

Helmikuun retriitillä asetamme uudelle vuodelle kestävämmän suunnan, vähän uudesta vinkkelistä tarkastellen.  Ohjaan tämän 2-päiväisen retriitin yhdessä Kirsi Tikan kanssa (Kirsi Tikka jooga) Studio Aallossa Tampereella. Lue alta lisää ja ilmoittaudu mukaan!

Teemoina gunat ja sattvisuus sekä esteet joogan toteutumisen tiellä

Joogan viikkotunneilla harvemmin käsitellään joogafilosofiaa kovinkaan laajasti. Jo ensimmäisillä yhteisillä syksyn retriiteillämme halusimme Kirsin kanssa pureutua teemoihin, joita joogassa nykyisin harvemmin käsitellään.

Kaksipäiväisen helmiretriitin teemoina ovat gunat eli kolme olemisen laatua ja esteet aidon tiedon tiellä, kleshat. Tutkimme teemoja joogaharjoitusten ja erilaisten kirjoitus- ja pohdiskelutehtävien avulla. Kirsi ja Riina fasilitoivat teemoja ja jokainen saa kirjoittaa ajatuksia ylös muistikirjaansa.
Gunat
Luonnossa vaikuttaa 3 ominaislaatua eli gunaa. Ne ovat jatkuvassa liikkeessä ja aikaansaavat kaiken toiminnan. Tamas edustaa sakeutta, hajottavaa ja laskevaa energiaa, sekavuutta ja pimeyttä. Rajas liitetään dynaamisuuteen, liikkeeseen, muutokseen ja voimaan. Sattva puolestaan edustaa kirkkautta ja harmonisuutta. Se on rakentavaa energiaa. Joskus sanotaan, että joogaharjoituksen tavoite on löytää sattvinen olotila.
Kleshat
Teemaan liittyvät myös kleshat, joita on 5 kappaletta ja joista puhutaan usein joogan esteinä. Itse asiassa nämä mielen myrkyt ja värityskynät ovat koko elämämme ja kaiken olevan lävistäviä asioita ja ne kumpuavat meistä itsestämme. Mutta joskus ne pääsevät liiaksi valtaan esimerkiksi jonkin ulkoisen ärsykkeen myötä. Joskus vetoamme tietämättömyyteemme, joskus toimimme liiaksi egomme kautta, toisinaan halut ja nautinnot ohjaavat valintojamme. Haluamme paeta asioita, joita inhoamme, tai jotka tuottavat tuskaa. Joskus menettämisen ja kuoleman pelko ohjaavat valintojamme.
joogaharjoituksen tavoite on löytää sattvinen olotila.
Kaikki retriitin joogaharjoitukset, keskustelut sekä työpajat on teemoitettu näiden aiheiden ympärille. Päivät sisältävät mm. flow- ja yin-joogaa, erilaisia liike- ja kirjoitusharjoituksia ja työpajoja, äänimaljojen kaunista sointia sekä tietenkin täysipainoista rentoutumista. Alempaa tästä artikkelista löydät päivien aikataulun ja sisällön. Jokainen osallistuja saa ennen retriittiä sähköpostiinsa pienen koostamamme tietopaketin aiheesta joogafilosofian näkökulmista tarkasteltuna.
Retriitin sisältö on suunnattu sinulle, jolla on omaa joogaharjoitustaustaa jonkin verran. Se ei tarkoita, että harjoituksesi pitäisi olla erityisen ”edistynyttä”, mutta asanatyöskentely on sinulle tuttua. Itse teemoista sinulla ei tarvitse olla ennakkotietoa, riittää että olet kiinnostunut retriitin aiheista. Lähettämämme materiaalin kautta pääset hyvin perehtymään aiheisiin. Monet kaipaavat normaaliviikkotunteihin verrattuna välillä syväsukellusta niin asanaan kuin myös viisausperinteisiin ja tähän pyyntöön haluamme myös vastata.

Retriitin sisältö ja aikataulu

La 5.2.2022
Klo 9:30-11:00 Retriitin alkusanat.
Lempeän pehmeä aamuharjoitus pohjautuen veden elementtiin. Lähestymme harjoitusta muutamien teemaan herättävien kysymysten kautta.
Klo 11:00-11:30 Tauko
Klo 11:30-13:00 Harjoitus/työpaja.
Teemme aluksi meditaatioharjoituksen, joka auttaa syventymään teemaan ja kirjoittamiseen. Palaamme aamun kysymyksiin. Tutkailemme onko ehkä jokin muuttunut aamuharjoituksen jälkeen.
Jatkamme toisella kirjoitus- ja pohdiskelutehtävällä, jossa teemme katsaukseen kuluneeseen vuoteen ja teemoitamme askelmerkkejä tulevalle vuodelle.

Klo 13:00-14:15 Gopalin lounas

Klo 14:15-15:00 Keskustelua teemasta: miksi gunat ja kleshat ovat niin merkityksellisiä – eivät vain joogamatolla vaan elämässä yleensäkin?
Klo 15:00-15:15 Tauko
Klo 15:15-16:45 Yin-harjoitus
Su 6.2.2022
Klo 10:00-11:30 Voimakas ja maadoittava aamuharjoitus.
Kuljemme maaelementin (tamas), tulen (rajas) ja ilmaelementin kautta kohti sattvisuutta.

Klo 11:30-12:00 Tauko

Klo 12:00-14:00 Harjoitus/työpaja
Kirjoitustehtävän jälkeen tehdään fyysinen kehoa liikuttava harjoitus, joka päätetään ohjattuun rentoutusharjoitukseen.
Klo 14:00-15:00 Oma lounashetki (päivän tauoilla tarjolla on chia-vanukas ja smoothie)
Klo 15:00-16:45 Retriitin päätösharjoitus
Sisältää meditaation, pranayamaa, restoratiivista joogaa ja lopun rentoutuksen.

Lauantain yhteinen lounas ja muut tarjoilut

Päivien ohjelman sekä ennakkomateriaalin lisäksi retriitin hinta sisältää alla mainitut tarjoilut. Ilmoitathan allergiasi Riinalle (riina@joogariina.fi).

Gopalin vegaaninen lounas lauantaina – syömme lounaan yhdessä Studio Aallossa
Basmatiriisi
Papu-munakoisopata
Kermainen parsakaalitofupata
Koftapyörykät mausteisessa tomaattikastikkeessa
Raikas vihersalaatti
Intialainen kaalisalaatti
Papadam- leivät

Sunnuntaina välipalana Bistro Naapurin chia-vanukas ja smoothie

Läpi retriitin on studiolla tarjolla teetä, kahvia, hedelmiä ja pähkinöitä

Ilmoittaudu mukaan!

Retriitin hinta on 249e. Jos hinta vähänkään mietityttää, älä epäile olla yhteydessä. Tarjoamme mielellämme myös edullisempia paikkoja. Lähetämme laskun osallistujille, voit maksaa myös MobilePaylla numeroon 33051 (Joogariina) tai kysyä muista maksutavoista.

Retriitin ilmoittautuminen on nyt auki:
https://slotti.fi/booking/joogariina/

Ilmoittautumisesi muuttuu sitovaksi 14 vrk ennen retriittiä. Sen jälkeen peruutukset vain lääkärintodistusta vastaan. Paikan voi luovuttaa myös ystävälleen.

Tarvitsetko majoitusta?

Tampereen Kylpylästä, jonka rakennuksessa Studio Aalto sijaitsee, on mahdollista varata majoitus erikoishintaan. Huoneissa on 2 sänkyä sekä 120cm leveä vuodesohva.
Tiedustelut: Tampereen Kylpylän vastaanotto 0300 870 931 (24h). Mainitse olevasi Studio Aallon oppilas. Myös monista keskustan hotelleista on sopiva kävelymatka studiolle.
Odotamme innolla, keiden kanssa tällä kertaa tapaamme! Älä epäröi kysyä lisätietoja, jos mikä vain mietityttää.
Kirsiin voit tutustua hänen kotisivujensa kautta.
-Riina & Kirsi